top4
arrow

Nyheder


Undskyld vi kom til at rykke op!

Det er med lidt af et smil, at Johnni Breinsborg afleverer denne bemærkning. Johnni er spillende holdleder for Varde Golfklubs hold i Herrekvalifikationsrækken, der fra næste sæson spiller i Dansk Golf Unions 5. division.

Søren Olesens slag følges spændt af makkeren Frederik Jull Esbjærg.

Vi har et meget ungt hold med mange spillere på 15 – 16 år suppleret med et par lidt ældre rutinerede spillere, og holdet har gjort det rigtigt godt igennem hele sæsonen, hvor det udover et knebent nederlag til Benniksgård, er blevet til lutter sejre – og dermed en klar førsteplads i puljen.

Vores primære funktion i klubben er egentlig at vænne de unge mennesker, der fortsat er juniorer, til at deltage i holdturneringer blandt voksne spillere, og dermed gøre dem klar til at rykke op på ét af klubbens to divisionshold

Solidt spil igennem hele sæsonen betød, at holdet i weekenden skulle ud i oprykningsspil på Breinholtgård Golfklubs bane sammen med 14 andre puljevindere. Her blev der kæmpet om 8 oprykningspladser til næste års 5. division.

Vi var ude som de første, og var egentlig ikke helt tilfredse med vores spil, men vi vidste også, at det ville være en dag, præget af nervøst spil for alle holds vedkommende. Vi havde for kort tid siden hørt et foredrag vedrørende mental træning af Mats Björkman, og én af hans vigtige pointer til en sådan match var, at vi skulle huske på, at de andre spillere ville være ligeså nervøse som os.

Da alle 15 hold havde færdigspillet, viste det sig, at vi lige nøjagtigt hang ved med det yderste af neglene og sluttede som nr. 8 – og dermed en oprykningsplads.

Hvor er det flot klaret af dette unge hold, der sammen med et par rutinerede spillere har skabt en enestående klubånd, og derigennem de gode sportslige resultater – ikke mindst takket være holdleder Johnni Breinsborgs imponerende indsats, lyder det fra formanden for Sportsudvalget, Birthe Christensen.

Varde Golfklub har dermed tre hold med i herrernes divisionsrækker i 2019.

Anton Møller Stald


Andreas Møller Stald

 

 

 

 

 

 

 

Varde Golfklubs bedste herrespillere sikrede oprykning til 2. division.

Med en sejr over Gyttegård i oprykningsspillet til herrernes 2. division på Storådalens golfbane i Holstebro, sikrede Varde Golfklubs bedste herrespillere sig i weekenden oprykningen til Dansk Golf Unions 2.

division.

Vi har jo hele sæsonen meldt ud, at vores målsætning har været at vinde puljen, og dermed sikre os muligheden for en hurtig tilbagevenden til 2. division, fortæller holdleder Jan Christensen.

Da først denne målsætning var opfyldt, viste det sig, at der måske var et par spillere, der ikke helt havde taget højde for det fine resultat i deres planlægning. Michael Grøn skulle være far, og hans kæreste havde termin lige omkring datoen for oprykningsspillet, men heldigvis fødte Michaels kæreste en dejlig datter i god tid inden matchen, så han spillede med og var fuldt koncentreret.

En anden spiller havde planlagt ferie, men fik det dog ændret, så han var tilbage i god tid.

Jacob Kjær

Mere problematisk var det med Jacob Kjær – en 19 årig spiller, der inden denne sæson kom til Varde Golfklub fra Skærbæk Mølle Golfklub i Ølgod, og som i løbet af sæsonen har forbedret sit spil meget og skaffet værdifulde point til holdet. Jacob går i 3.G på Vestjysk Gymnasium i Tarm og skulle med sin klasse på studietur til Spanien.

Lod hatten gå rundt.

Vi ville meget nødigt undvære Jacob i denne vigtige match, og vi besluttede os derfor for at lade hatten gå rundt for at samle penge ind til en flybillet til Spanien, så han kunne følge efter sine klassekammerater, når matchen var spillet, fortæller spillerrepræsentant i Sportsudvalget Michael Grøn. Alle ydede et bidrag efter bedste evne, og Jacob udsatte sin rejse og vandt sin match sikkert og bidrog derved til oprykningen.

En stolt formand.

Jeg er bare så stolt over de drenge, kommer det spontant fra formanden for Sportsudvalget, Birthe Christensen. De har gennem hele sæsonen været under pres for at opfylde klubbens målsætning, og det er helt fortjent, at de efter en rigtig god sæson får udbytte af anstrengelserne og rykker op i 2. division.

Øverst fra venstre: holdleder Jan Christensen, Kasper Guldager, Michael Grøn, patrick Frederiksen og cheftræner Jacob Tranberg.
Forrest fra venstre: Spillende træner Nikolaj Viuff, Morten Lauridsen, Martin Mathiesen og Jacob Kjær.

 


Flot weekend for Varde Golfklubs bedste herrespillere.

Inden sæsonen havde vi lagt pres på de unge spillere ved at melde ud, at målsætningen var at vinde puljen, hvor de øvrige hold var Sønderborg, Breinholtgård og Esbjerg, fortæller holdleder for Varde Golfklubs 3. division herrer, Jan Christensen

Inden weekendens to matcher havde vi da også bragt os selv i en position, hvor vi selv kunne afgøre, om målsætningen skulle opfyldes, og det blev heldigvis tilfældet, idet vi sejrede hjemme i Varde Ådal mod Breinholtgård i lørdags og sluttede af med en sikker sejr over Esbjerg på deres bane i Marbæk søndag.

Jeg tror, at det pres, vi igennem hele sæsonen har lagt på de unge mennesker, har været med til at modne dem og medvirkende til, at de har ydet en stor træningsindsats, funderer cheftræner Jacob Tranberg. Der har tidligere været en tendens til, at de lige matcher har tippet til modstandernes fordel, men det er heldigvis blevet anderledes, så spillerne nu bevarer koncentrationen, også selv om matchen er meget lige og først afgøres på de sidste huller. Et andet område, hvor spillerne har forbedret sig, er i matchernes begyndelse. Her har vi tidligere set, at det har knebet med koncentrationen fra begyndelsen, men det har i den grad ændret sig i denne we

ekend, hvor samtlige spiller var klar fra første slag.

Nu vil vi lige nyde weekendens sejre, men så går det ellers videre med træning og spil indtil vi om fire uger møder en anden puljevinder, nemlig Gyttegård i et direkte oprykningsspil til 2. division på Holstebro Storådalens golfbane.

 


Sidste udkald for Varde Golfklubs bedste damehold.

Jeg håber på, at de to point vi hentede i den sidste match inden sommerpausen, har givet hele holdet et løft, så det også bliver muligt at hente point mod de to tophold, Breinholtgård og Odense, som vi møder i weekenden 18. – 19. august, fortæller holdleder Christina Friis.

Det er betingelserne, hvis vi skal bevare vores plads i 2. division, så man kan næsten sige, at vi kan spille uden nerver. Vi kan kun overraske positivt.

Jeg tager hatten af for disse seje piger, fortæller træner i Vare Golfklub, Nikolaj Viuff. Selvom der har været en betydelig udskiftning i truppen i forhold til sidste år, klør de bare på med træningen og forbedrer sig på alle spillets områder. Det vil virkelig være dejligt, hvis de kan have lidt medvind i sidste spillerunde og lige akkurat bevare status som 2. divisionshold.

Hjemmematchen lørdag den 18. august har første start kl. 10:20, og også her håber formanden for Sportsudvalget, Birthe Christensen, at der kommer tilskuere og bakker pigerne op.

 

Vigtige golfmatcher i weekenden 18. – 19. august for Varde Golfklubs bedste herrespillere.

I weekenden 18. – 19. august afgøres det om Varde Golfklubs bedste herrehold, der spiller i 3. division, opfylder deres ambitiøse målsætning og bliver puljevindere og dermed klar til oprykningsspillet mod de øvrige puljevindere, der finder sted i Holstebro den 16. september.

Vi møder Sønderborg om lørdagen, og her har vi revanche til gode, fortæller holdleder Jan Christensen. Inden sidste spillerunde deler vi førstepladsen i puljen med netop Sønderborg, som vi tabte klart til på deres bane inden sommerpausen. Jeg håber, at fordelen af hjemmebanen i Varde Ådal får marginalerne til at tippe til vores side, så vi kan bevare spændingen til om søndagen, hvor vi møder Esbjerg på deres bane i Marbæk. Vi kender Esbjergs spillere rigtig godt gennem turneringer igennem mange år, og her vil det altid være dagsformen, der bliver afgørende, lyder det afsluttende fra Jan Christensen.

Jeg synes, at spillerne har ydet en god træningsindsats her i sommervarmen, fortæller cheftræner Jacob Tranberg. Mange af spillerne har spillet rigtig mange runder, og sprudler af spillelyst, så det tyder godt inden de sidste vigtige matcher.

Hjemmekampen mod Sønderborg spilles lørdag den 18. august med første start kl. 8:00, og vi håber naturligvis på mange tilskuere, der vil bakke vore spillere op, supplerer formand for Sportsudvalget Birthe Christensen.

 

Hjem fra Aarhus.

Da pop- og rockgruppen ”På slaget 12” lancerede landeplagen ”Hjem til Aarhus” i 1986, var der på ingen måde tænkt på Kasper Guldager – 23 årig golfspiller på Varde Golfklubs bedste herrehold, der spiller i 3. division, og skal ud i to vigtige kampe i weekenden 18. – 19. august.

Kasper stammer fra Ølgod og begyndte i sin tid på golfspillet i Skærbæk Mølle Golfklub, men elitemiljøet trak ham for en del år siden til Varde, hvor der var større muligheder for at træne og spille sammen med andre dygtige spillere.  De sidste tre år har Kasper boet i Aarhus sammen med sin kæreste Sisse, der stammer fra Varde. Kasper er kontoruddannet hos Grene Danmark i Skjern, men læser nu på Erhvervsakademiet i Aarhus og har et studiejob hos Nykredit I Viby,

Når Kasper spiller turneringsgolf, er det da heller ikke hjem til Aarhus, men hjem fra Aarhus, der er aktuelt. ”Selvom jeg også spiller golf i Lyngbygaard Golfklub i Aarhus, så er det svært at slippe det specielle miljø, vi har i elitetruppen i Varde Golfklub, hvor der er en fantastisk sammenhold og opbakning fra både spillere, trænere og øvrige ledere”, fortæller Kasper.

”Selvfølgelig er det da svært at følge alle fællestræningerne, når man bor mere end 150 km. væk, men heldigvis tages der individuelle hensyn, så jeg træner her i Aarhus og deltager så meget, som det er praktisk muligt i Varde.”

”Med en placering her i det vestjyske, må vi hele tiden kalkulere med, at en del af vore unge spillere i en periode rejser til de større byer for at videreuddanne sig, og her vil der i alle tilfælde blive taget individuelle hensyn,” fortæller træner Jacob Tranberg, ” og for Kaspers vedkommende betyder det selvfølgelig meget, at han er en god golfspiller, men mindst ligeså betydningsfuldt er det, at han også er en herlig fyr, der med sit gode humør bidrager til en god stemning i truppen.”

”Og så er det da også blevet lidt lettere at komme på golfbanen, når vi er hjemme, efter min svigerfar også er begyndt at spille golf og tit hjælper mig som caddie, når jeg spiller turneringsgolf,” fortsætter Kasper.


 

Varde Golfklubs bedste damehold fik en livline.

Med store sejre i de tre singler i søndagens match mod Esbjerg Golfklub sikrede Varde Golfklubs 2. divisions damer, at der er lys for enden af tunnelen, inden de to sidste matcher i Danmarksturneringen, der afvikles midt i august.

Hvis vi skulle have en mulighed for at redde os fra nedrykningen, var netop søndagens match meget vigtig, og vi havde møbleret lidt om på holdet, fortæller cheftræner Jacob Tranberg. Det viste sig heldigvis at give gevinst. Dejligt at pigerne kæmper videre og bevarer en god gejst, selvom sæsonen har været vanskelig hidtil. Jeg er slet ikke i tvivl om, at søndagens sejr vil være med til at øge selvtilliden og give en helt anden træningsglæde hen over sommeren, og så håber vi på, at det kan bære os igennem, når sidste spillerunde er overstået den 19. august slutter Jacob Tranberg.

I søndagens match sejrede både Sofie Clausen og Christine Friis med 4 – 3, men helt imponerende var det, at kun 14 årige Stine Mathiesen vandt så stort som 8 – 6 fortæller den spillende holdleder Christina Friis.


Varde Golfklubs bedste herrehold deler førstepladsen.

Efter søndagens snævre sejr over Breinholtgård deler Varde Golfklubs bedste herrehold, der spiller i 3. division, førstepladsen.

Vi havde en lidt uheldig dag i Sønderborg i lørdags, hvor vi tabte, men holdet rejste sig heldigvis i søndagens hjemmekamp og viste stor moral ved at besejre Breinholtgård, fortæller holdleder Jan Christensen.

At vi inden de afgørende to matcher deler førstepladsen med Sønderborg, bør være en fordel for os, da vi møder dem på vores hjemmebane i Varde Ådal i den næstsidste match den 18. august.  Så vi går fortsat efter at opfylde vores målsætning, der lyder på at vinde puljen, fortsætter Jan Christensen.

I søndagens match vandt både 1. og 2. single med Nikolaj Viuff og Morten Lauridsen med 5 – 3, ligesom matchen i bestball blev vundet af Kasper Guldager og Michael Grøn med 3 – 2.


Varde Golfklubs unge spillere sikrede storsejr.

I weekendens første match sikrede vardes hold i Kvalifikationsrækken under Dansk Golfunion sig en sikker sejr i hjemmekampen mod Ribe og ligger inden søndagens topkamp i Tønder på en delt førsteplads.

Det er jo et hold, der gerne skal modne de helt unge spillere, så de inden længe bliver klar til debut på et af divisionsholdene fortæller holdleder Johnni Breinsborg. På holdet, der klarede sig så flot i dag, er der fire spillere på bare 15 – 16 år, så der er ingen tvivl om, at de udvikler deres spil meget ved at deltage i disse turneringer. Heldigvis har vi også et par lidt ældre spillere på holdet, så vi derved har en rigtig god balance.

I tredje single kæmpede Frederik Jull Esbjærg hårdt igennem hele matchen og det var meget stærkt af den unge spiller at vinde de sidste to huller og dermed matchen 2 – 0.

I Foursome var det også to unge spillere, der var i ilden, og her var der aldrig tvivl om udfaldet, idet Marcus Lind Fogh og Peter Lyhne vandt så stort som 9 – 7.

I bestball var Søren Olesen og Anton Stald makkere, og her blev udkæmpet en drabelig dyst, der endte uafgjort. Det var et rigtig godt eksempel på, hvor vigtigt det er, at disse unge spillere får rutine gennem disse matcher fortæller holdleder Johnni Breinsborg. Både på 16. og 17. hul har det unge par birdieputs, der ville være afgørende for matchen, men begge puts bliver brændt, og da de taber 18. hul ender matchen uafgjort. Jeg er slet ikke i tvivl om, at når disse knægte om nogle år får hår på brystet, vil rutinen betyde, at en sådan match bliver afgjort til deres fordel.

Efter kampen kørte truppen til Tønder, hvor der overnattes på vandrehjemmet, så alle er klar til matchen i morgen tidlig.

  1. De gode forberedelser, som Johnni Breinsborg havde udtænkt bar frugt, idet matchen i Tønder blev vundet så sikkert som 10 – 2.

 

Varde Golfklubs bedste herrehold går en spændende weekend i møde.

Skal den delte førsteplads i gruppen bevares, skal spillerne yde deres bedste, når det i weekenden den 16. – 17. juni går løs med næste spillerunde i Danmarksturneringens 3. division, analyserer holdleder Jan Christensen fra Varde Golfklub.

Om lørdagen gælder det en udekamp mod Sønderborg, og om søndagen får vi besøg af Breinholtgård, som vi i første spillerunde besejrede snævert på deres bane.

Vi sætter overlæggeren højt i år, og har da også meldt ud, at vi går efter at blive puljevindere, så det er vigtigt med to sejre, så vi kan bevare spændingen til allersidste spillerunde i august, hvor vi i den sidste kamp møder Esbjerg, som vi efter første spillerunde deler førstepladsen med, fortsætter Jan Christensen.

Spillerne har i år ydet en god træningsindsats, og der er en fin stemning i truppen fortæller cheftræner Jacob Tranberg. Mange af spillerne har dygtiggjort sig ved at deltage i individuelle matcher.

Spillerrepræsentant i Sportsudvalget Michael Grøn supplerer, at der i år er fokuseret ekstra meget på den mentale træning og på den taktiske del af spillet, der kan have stor betydning. Som ung spiller tænker man ofte kun på at slå langt, men i det taktiske spil kan det i mange situationer være en fordel at gribe det lidt anderledes an, så man får spillet sig i en gunstig position i forhold til sin modstander.

Vores dejlige bane i Varde Ådal har det seneste års tid haft lidt problemer med greens, men efter intensiv behandling er de efterhånden ved at være tilbage i god stand, så vi igen kan byde vore gæster på gode og reelle greens, der dog er blevet lidt hårdere end tidligere, og derfor kræver meget af spillerne for at opnå det rette stop på bolden, lyder det fra chefgreenkeeper Peter Tangaa.

Vi glæder os meget til de kommende kampe, og så vil det være rigtig rart, hvis spillerne mærker en opbakning fra publikum, lyder det i en afsluttende kommentar fra holdleder Jan Christensen.

Til hjemmekampen søndag den 17. juni slår de første spillere ud kl. 8:00.Pres på Varde Golfklubs kvindehold.

Når man sammenligner billedet af Varde Golfklubs bedste kvindehold, der spiller i 2. division, med billederne fra de sidste år, kan man godt se, at der er sket nogle ændringer i truppen.

Men det er vilkårene for en klub som vores, fortæller holdleder Christina Friis. Nogle flytter fra egnen for at videreuddanne sig, og så sker det da heldigvis også, at en spiller må holde pause pga. graviditet.

Lige for tiden kræver studiet så meget tid, at jeg ikke altid kan holde mig i tilstrækkelig form til at spille på holdet, så derfor er jeg med på sidelinjen, og stiller mig til rådighed, hvis der bliver brug for det, fortsætter Christina, der har boet i Aarhus i flere år. Men da jeg også har svært ved at undvære sammenholdet blandt pigerne, har jeg valgt at melde mig som holdleder i år, og så håber jeg, at jeg efter veloverstået eksamen kan vende tilbage for fuld styrke næste år.

Det vil være rart, hvis vi lige kan hænge på i år og bevare vores plads i 2. division, kommenterer cheftræner Jacob Tranberg. Vi har mange unge talenter på vej, så på lidt længere sigt ser det fint ud, men vi må se i øjnene, at det bliver en hård kamp i år efter nederlag i de to første kampe.

I weekenden 16. – 17. juni møder Varde først Breinholtgård i en udekamp om lørdagen, og søndag gælder det Esbjerg i en hjemmekamp.

Første spiller slår ud kl. 10:20 om søndagen på Varde Golfklubs bane, og vi håber på opbakning fra mange tilskuere lyder det fra Christina Friis.Hvor svært kan det være?

Sådan en udtalelse vil man med garanti aldrig høre fra 35 årige Morten Lauridsen fra Varde Golfklubs bedste herrehold, selvom andre måske godt kunne mene, at der var god grund til det.

Når man ser Morten svinge en golfkølle, får man indtryk af, at det er det letteste spil i hele verden, fortæller cheftræner i Varde Golfklub, Jacob Tranberg. Han har den roligste rytme i sit sving, man kan forestille sig, men tag ikke fejl. Morten kan bestemt også flytte bolden og slår pænt langt, når der er brug for det.

Morten har vundet begge sine kampe i første spillerunde i Danmarksturneringens tredje division og han er regerende klubmester i Varde Golfklub – både i slagspil og i hulspil.

Morten er til daglig tømrer i Maskinsnedkeriet Phønix i Varde og bor med sin familie på Ortenvej. Familien tæller hustruen Maria, der arbejder fuldtids som dekoratør hos Westwind og derudover er selvstændig med firmaet By Lindgaard, og tre drenge, så det er ikke alle træningerne med holdkammeraterne, som Morten finder tid til.

Vi sætter også stor pris på at holde kontakten ved lige med den øvrige familie.  Marias far er dansker og hendes mor stammer fra Indonesien, og i vinter var vi på en lang rejse dertil og havde mange spændende oplevelser i en meget anderledes kultur. Noget som ikke mindst drengene havde stor fornøjelse af.

Som mange andre børnefamilier, må vi også planlægge vores hverdag, fortæller Morten. Min kones firma byder på en del rejseaktivitet og drengene er vældig sportsglade og bruger megen tid på Fritidscentret, så somme tider kommer golfspillet i anden række. Men i denne dejlige sommertid er der jo ikke noget i vejen med at selvtræne, når børnene er kommet i seng, og i weekenden kan en golfrunde jo godt begynde meget tidligt om morgenen, så man kan være tilbage hos familien sidst på formiddagen.

Spændende om Morten efter næste weekends to matcher kan bevare sin status som ubesejret i år.Det var alle tiders golfrejse.

At det var alle tiders golfrejse til Belek, Tyrkiet, som golftræner Jacob Tranberg fra Varde Golfklub arrangerede tilbage i det tidlige forår 2017, kan Sofie Clausen, 23 år i denne måned, og Casper Duus på 30, let blive enige om.

Det er en helt speciel oplevelse for os golfspillere, at rejse til et land med et behageligt forårsklima og spille på velplejede baner, når golfbanerne hjemme i Danmark er frosne og knoldede.

Sofie spiller golf i Varde på fjerde år efter at være begyndt som helt lille i Henne Golfklub, hvor hendes forældre fortsat spiller. Det var udsigten til at deltage i elitetruppen, der i sin tid fik mig til at flytte til Varde, og det har jeg ikke fortrudt. Det er oplagt, at det gør noget ved ens golfspil, når man hver uge træner med andre spillere, der er lige så gode eller bedre end én selv og under kyndig vejledning fra dygtige trænere, fortæller Sofie, der spiller på klubbens 2. divisionshold.

Casper Duus, der egentlig stammer fra Sønderborg, spillede tidligere i Kaj Lykke Golfklub i Bramming, men begyndte i Varde Golfklub i 2016. Han er i dag også optaget i elitetruppen og har spillet de to første kampe i år på klubbens kvalifikationshold.

De skal begge i ilden, når næste runde af Danmarksturneringen finder sted i weekenden 16. – 17. juni.

På turen til Belek var der mange aldersgrupper samlet, og da vi var blandt de yngre, faldt vi hurtigt i snak. Det viste sig, at vi har mange fælles interesser. Casper er ingeniør og arbejder på Betonelement i Esbjerg, Sofie læser til civilingeniør indenfor energi. Indtil sommerferien foregår studiet på Aalborg Universitet i Esbjerg, men når første del er overstået, skal Sofie læse en kandidat Odense.

I bund og grund må vi jo nok indrømme, at vi er, hvad mange ville kalde et par nørder, der ud over den naturvidenskabelige interesse også deler interessen for golf, lyder det afsluttende fra Sofie og Casper. Og det viste sig da også, at der var noget at bygge videre på, for vi har været kærester lige siden, og i dag bor vi sammen i Esbjerg, lyder det med et stort smil fra golf- og ingeniør parret.Varde Golfklubs bedste herrehold gik ubesejret igennem weekenden.

Det er altid med stor spænding, vi tager hul på de første kampe i Danmarksturneringen, og for Varde Golfklubs bedste herrehold, der spiller i 3. division bød weekenden på en udesejr i Breinholtgård og en pointdeling på hjemmebane mod Esbjerg Golfklub.

Det var tydeligt at mærke, at der var lidt premierenerver, der spillede ind i den første match mod Breinholtgård, og det varede lidt inden flere af spillerne fik styr på slagene, fortæller holdleder Jan Christensen.

Efterhånden som matchen skred frem, stod det klart, at det endelige resultat ville afhænge af sidste match, der var en bestball, hvor Varde var repræsenteret af Michael Grøn og Nikolaj Viuff, der er et par rigtigt langslående herrer.

Hverken Michael eller Nikolaj spillede op til deres bedste i den første del af matchen, og de var faktisk nede med et par huller, men pludselig, da der manglede 6 huller, begyndte tingene at fungere, og de fik udbytte af slagenes længde og præcision.

Da først vi fik styr på spillet, gik det ret hurtigt, fortæller de to spillere, og holdlederen supplerer begejstret om nogle af de rigtig gode slag.

På hul 16, der er et par 5 hul på 504 meter, slog begge ud fra teestedet med et jern, og efter endnu et jernslag, var de meget tæt på green og havde kort afstand til flaget og kunne dermed bringe sig foran med to huller.

Hul 17 er et par 4 hul på 376 meter, og her havde begge spillere driveren fremme, og med drives i nærheden af 300 meter og fine indspil tæt på flaget, lukkede de matchen, så Varde Golfklub vandt med 7-5.

Søndagens hjemmematch blev også en spændende omgang, og her delte Varde og Esbjerg, hvilket betyder, at de to klubber også deler førstepladsen inden næste spillerunde, der er spilles 16. og 17. juni.


Golf giver godt humør.

Man bliver simpelthen i så godt humør af at spille golf, lyder det fra søskendeparret Stine og Martin Mathiesen fra Varde Golfklub, og som man sikkert kan fornemme på billederne, så er det svært for dem at skjule.

Vi kommer fra en golffamilie, hvor både vores far og farfar spiller golf, og vi bor i Guldager. Stine er 14 år og går i 8. kl. på Sønderrisskolen. Efter sommerferien 
begynder hun på Golflinjen på ISI efterskole i Ikast. Martin er 17 år og går i 1. g – HHX på Rybners Gymnasium under Esbjerg ordningen, der giver mulighed for fri til golf i skoletiden. De første golfslag blev slået hjemme i farfars have med et afkortet sandjern.

Da vi i 2009 havde besluttet, at vi ville forsøge os med golfspillet, var Varde ikke det første sted vi henvendte os, fortæller Flemming Mathiesen, far til de to unge talenter. Men valget blev Varde golfklub, da vi blev taget godt imod og trænings tidspunktet passede med min arbejdstid. Tre år efter begyndte Stine også på golfspillet. Så det er blevet til virkelig mange kilometers kørsel mellem Guldager og golfbanen i Varde Ådal

I dag spiller Stine i handicap 11 og Martin i 4, og den kommende weekend 5. – 6. maj spiller de begge divisionsgolf for Varde Golfklub, og selvom det gælder point til klubben, så er det alligevel vigtigt at have humøret med. Vi tror, det gælder indenfor alle sportsgrene, at man præsterer bedre, hvis man er i en god personlig balance, lyder det fra søskendeparret. Selvfølgelig vil der være lidt sommerfugle i maven på lørdag, når vi slår ud på 1. tee, men sådan skal det også være.

En golfrunde tager omkring fire timer, og det kræver at man er meget koncentreret. Derfor er det vigtigt at slappe af imellem slagene, og her kan man jo få tid til at nyde den dejlige natur i Varde Ådal. Når man så når frem til sin bold, begynder koncentrationen igen. Hvor langt har jeg til green? Hvordan er vinden? Hvilket jern eller kølle skal jeg bruge? Hvilke muligheder har min modstander – er det nu jeg skal tage en chance, eller skal jeg spille på det sikre? Jo, der er mange beslutninger, der skal træffes på en golfrunde, og det er med til at gøre spillet så fascinerende.

Og når det lykkes, så bliver man da i godt humør siger Stine og Martin og håber, at det vil lykkes i den kommende weekend.Dejligt at være tilbage.

Selvom jeg spillede golf i Varde i de år jeg boede i Aarhus, er det dejligt at være tilbage i det sydvestjyske og kunne træne sammen med kammeraterne i fuldt omfang, lyder det fra den 28 årige Boel Evald Larsen.

Boel læste statskundskab – cand. scient. pol – i Aarhus og blev færdig for nogle år siden. Hun er netop begyndt i nyt job som HR-konsulent i Esbjerg kommune og har købt andelsbolig i Varde, så der sker meget lige for tiden.

Alligevel bliver der god tid til golftræningen op til sæsonstarten i weekenden 5. – 6. maj, hvor hun spiller på Varde Golfklubs 2. divisionshold sammen med sin søster Anne Cathrine.

I det hele taget kommer vi fra en golfglad familie fortæller Boel. Både min mor og far spiller, og så har min far for øvrigt et fritidsjob som formand for Varde Golfklub.

Vi lægger ud lørdag den 5. maj kl. 9:50, hvor vi møder Esbjerg på deres bane i Marbæk. Søndag den 6. maj har vi så hjemmebane, og her møder vi Odense i en match, der begynder kl. 10:20.

Vi er helt på det rene med, at det kan blive en svær sæson, når man ser på de spillere, vi har mistet i forhold til sidste sæson, men det får bare os andre til at træne endnu mere, fortæller Boel.

 

Sæsonstarten nærmer sig for alvor for de bedste golfspillere i Varde Golfklub.

I weekenden 5. – 6. maj begynder sæsonen for alvor for golfspillerne på Varde Golfklubs fire divisionshold og øvrige elitespillere, for der spilles første runde i Dansk Golf Unions Danmarksturnering.

Vi er i år repræsenteret med 2. division i damerækken, 3. og 4. division hos herrerne og 1. division hos veteranerne fortæller formanden for Sportsudvalget, Birthe Skrydstrup Kristensen. Herudover har vi to hold i Kvalifikationsturneringen, hvor især de helt unge spillere kan opnå værdifuld erfaring og få hår på brystet.

Vores målsætning i år er, at damerne forbliver i 2. division. Det kan måske lyde som en lidt defensiv målsætning, men vi har i år taget afsked med et par spillere, og samtidig med at en spiller også er i lykkelige omstændigheder, betyder det, at truppen er lidt smal. Til gengæld er vi da lidt stolte af, at vi i år stiller med et hold af spillere, der alle har fået deres golfopdragelse i Varde Golfklub.

Når det derimod kommer til 3. division herrer, er der ingen slinger i valsen når det gælder målsætningen. Alt andet end puljevinder vil være en skuffelse, så det er lidt af et pres, vi lægger på os selv, men vi håber, at spillerne kan leve op til det.

Forberedelserne til sæsonen har været i gang i lang tid, bl.a. med træningslejr i Himmerland og spil på vores eget anlæg fortæller cheftræner Jacob Tranberg. Og det er en flok spillere, der glæder sig til at det bliver alvor. Jeg tror aldrig, at jeg har set mere motiverede spillere, hvor alle er klar til at hjælpe hinanden, så det tyder godt.

Der trænes og spilles rigtig meget på vores dejlige anlæg i Varde Ådal, og det kan jo virke lidt underligt, når vi i det dejlige forårsvejr alligevel søger indendørs til noget af den tekniske træning. Men det er jo her vi har måleudstyret, der fortæller alt om det slag, som spilleren netop har slået, lyder det fra Jacob Tranberg. Og det giver os trænere mulighed for at rette selv de mindste detaljer hos den enkelte spiller.

I weekenden 5. – 6. maj har begge kvalifikationsholdene hjemmebane om lørdagen og om søndagen spiller både damerne og begge herreholdene hjemme om søndagen med førte start kl. 8:00.

Veteranerne har udebane både lørdag og søndag.

Og vi håber naturligvis, at rigtig mange vil følge spillerne, der nyder, når der er god opbakning fra tilskuerne, lyder det fra Jacob Tranberg.


 

Nyt ansigt i spidsen for elitespillerne i Varde Golfklub.

På Varde Golfklubs generalforsamling i tirsdags blev Birthe Kristensen valgt som formand for klubbens Sports- og eliteafdeling.

Jeg fik en opfordring fra træner Jacob Tranberg om at påtage mig opgaven, da den hidtidige formand Finn Storgaard gerne ville træde et trin ned ad stigen og fortsætte som almindeligt medlem i sportsudvalget.

Efter nogen betænkning, og efter at have talt med forskellige mennesker, der har været involveret i elitearbejdet, valgte jeg at takke ja til opfordringen.

En medvirkende årsag hertil var, at Varde Golfklubs visionsplan 2020 falder fint i tråd med mine egne værdier.

Jeg håber på, at jeg med min egen baggrund, dels fra den finansielle verden, men især fra mine år i mit nuværende job som direktør i DGI Sydvest, hvor foreningsudvikling fylder rigtig meget, kan være med til at videreudvikle arbejdet i Sports- og Eliteafdelingen – og i Varde Golfklub i det hele taget.

Nu glæder jeg mig til at mødes med udvalget inden jul og med spillerne først i det nye år, lyder det fra Birthe Kristensen.