Klubhus-fra-puttinggreen

Notater af medlemsmøde i Varde Golfklub d. 21/1-17

Dan B. Larsen bød velkommen. Dejligt at se så mange fremmødte. Bestyrelse, udvalgsmedlemmer samt “bare” frivillige af ren interesse.
Ny chefgreenkeeper Peter Tangaa blev præsenteret.

Nyt tiltag offentliggjort: Golf-Pas Vestjylland, fortrinsvis til turister, spil 4 gange for 900 kr. De 4 gange kan valgfri bruges på disse baner: Henne, Holmsland Klit, Varde, Blåvandshuk, Skærbæk Mølle, Dejbjerg.

Vi har efterfølgende konstateret, at denne formulering kan give anledning til misforståelser af, hvad aftalen med disse 5 klubber går ud på. For god ordens skyld, skal det derfor understreges at aftalen indebærer, at man kan spille 4 gange greenfee for 900 kr. De 4 gange kan valgfri bruges på disse baner: Henne, Holmsland Klit, Varde, Blåvandshuk, Skærbæk Mølle, Dejbjerg.

På tegnebrættet i bestyrelsen: Fritspilsordning til medlemmer.

Besøg af konsulent Kim Uldahl fra Dansk Golfunion:
Gennemgik statistikker fra den løbende spørgeskemaundersøgelse Golfspilleren i Centrum.

Landsplan:
19% udmelder sig efter år 1
14,5 % udmelder sig efter år 2

VGK:
57% af udmeldte havde hcp over 36

Et af de væsentligste punkter er mangel på klubliv samt ledelsens information. Begge punkter, som skal bearbejdes!

RUS miljø

• Relationer
  • Udvikling
  • Sjov

Begynder- og junior træning:
Intro
Derefter deles op i 3 stationer:

• Teknisk ved træner
  • Repetition ved frivillige trænere
  • Dagens tema

Outro (fx kaffe, 3 hullers spil, )

Golf smitter kampagne: (golf bacillen)

• plakat i foyer. Ring sættes omkring en spiller, hver gang et medlem er optaget.
  • Folder til klubbens medlemmer: Ta’ med ud og spil (venne match på den store bane fx Taxas Scramble. Skal være 7-10 dage før begynderhold opstart. (Også i klub i klubben).
  • Firmagolf for ikke-golfere. Sponsorer/old boys fodboldspillere (”øllen i omklædningsrummet kan også nydes på golfbanen – uden skader”). Spil/træn en gang og afslutningsturnering.
    Afslutning med mad og intro til opstart.

IDÉER TIL REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE AF MEDLEMMER:

• Familiekontingent for far-mor-børn.
  • Opstartskontingent…. billigere kontingent i år 1 og år 2.
  • Mentorer (10-15 personer) med ansvar for ca. 3 nyere medlemmer. Konkret igangsættelse og beskrivelse af mentorers opgaver igennem sæsonen. Synlighed af mentorer i klubben samt på hjemmesiden med navn og billede. Opgave for begynderudvalget?
  • Bedre oplysning om MandagsMix (gerne med forskellige matchformer). Mentorer skal være kontaktperson for nye spillere og være med til at introducere bl.a Mandagsmix og Klub i klubben.
  • Klubber i klubben skal være mere aktive i fastholdelse af nye medlemmer i år 1, 2 og 3.
  • Tá en ven med 1 gang ugentligt – information. Spil med en ven.
  • Lempelse af onsdagsturnering – hvem spiller med og tidspunkt.
  • Endnu større brug af sociale medier så som Instagram og facebook.
  • Oplyse om og brug af facebook gruppe: Varde Golfklub – Find en spillemakker.
  • Uddeling af flyers. Opgave for junior- og begynderudvalget?
  • Sig “goddag” og “vi ses” til alle. Vær åbne og imødekommende.
  • Mere sociale i klubben. Brug “hul 19” til at afslutte golfrunden.
  • Ikke golf-spillende gæster i restaurant skal have en seddel om try out/par 3 banen/golfjern i hånden.
  • Bedre information ud til medlemmer bl.a. at det er tilladt at tage en ikke-golfspillende ven med på 9 huller på bestemte dage/tidspunkter.
  • Prale og informere med resultater Golfspilleren i Centrum.
  • Vinteropstart for nye golfspillere – kom tidligt i gang og vær klar til golfsæsonen og få mest ud af dit kontingent. Fx brug af Helle Hallen til de første slag. Samarbejde med andre klubber om fri brug af par3 baner.
  • Vision om en par 3 bane i klubben.
  • Livsstilsforeninger inviteres ud i golfklubben til arrangementer.
  • Mere åben træning (gratis hcp 36+)
  • Efterevaluering af begynderforløb (spørgeskema til begynderne efter begynderforløbet)

IDÉER TIL ET BEDRE KLUBLIV:

• Flere “tá en ven med” arrangementer.
  • Klub i klubber skal være mere aktive i fastholdelse af medlemmer
  • Styrkelse af MandagsMix og samarbejdet ml klubben / klubber i klubben og MandagsMix – og gøre brug af talent afd.
  • Klublokaler skal være mere attraktive. Navn hertil: ”vi går op i xx og får en øl” – Udsende konkurrence til medlemmer om ideer til navn.
  • Selskabslokale skal være til spisning og indrettes derefter.
  • Mere tydelig og kortere information på hjemmesiden. Især “nyheder”.
  • Info-skærme med arrangementer i klubhuset / selskabslokalet.
  • Mere aktiv med små og store begivenheder og sjovheder fra banen.
  • Fællesspisning inkl. kort briefing fra bestyrelse. Succes start med fx 25 pers – end season fx 75 pers. Evt. med uformel spil/9 huller /18 huller.
  • Medlemsmøder med kendte golfspillere (pro’er fx Thorbjørn/Kjeldsen)
  • Gong-gong golf i weekenden. Pris. Præmie.
  • Ugentlig/månedlig buffet/fællesspisning.
  • Klubfest 1x årligt, oktober?
  • Sommerturnering
  • Koncert.
  • Højttalere på fredagens juniortræning.
  • Over hcp 25: Hold ”Young guns” 1x ugentligt: cykling, bad og golf. (Action og puls)
  • Statere i weekends: face-to-face, sætte bolde sammen i 4-bolde med max x hcp. Nye golfspillere med etablerede golfspillere.

ANDET:

• En frivillig yngre, energisk og ansvarsfuld web ansvarlig. Hjemmesiden skal have mere wow- effekt.
  • Referencer med gode anbefalinger skal bruges bedre på hjemmesiden og sociale medier.
  • Hvordan opfordrer vi flere medlemmer til at svare på spørgeskema fra Golfspilleren i Centrum? (Hjemmeside/ nyhedsmail)
  • Ønske om offentliggørelse af resultaterne (gode såvel som knap så gode tal) fra Golfspilleren i Centrum. Hvem og hvor og hvordan? Hjemmeside, sociale medier, skærme i klubhus osv.